08 Ağustos 2014

Gilmore Girls



Buraya geldikten sanırım altı ay sonra bilmiyorum nasıl Gilmore Girls'ü izlemeye başlamıştım. Online dizi izleme sitelerinden zorlukla izliyordum çünkü popüler bir dizi değildi.Eski de bir diziydi. Ben çok film, dizi izleyebilen birisi değilimdir. Hele evde izliyorsam uyuklarım, sıkılırım.



Ama Rory ve Lorelai hayatıma öyle bir girdiler ki buradaki en yakın arkadaşım oldular. Rory ortaokuldayken başladık bu serüvene ve Yale'den mezuniyetiyle bitirdik. Rory tam bir kitap kurdu ve kahve canavarı annesi  Lorelai gibi. Tam burada canım Luke devreye giriyor. Luke hayatına bir kere girdi mi sonuna kadar güven verenlerden. Güçlü karakterli. Anneanne Emily hayranım sana zarafetine. Richard gibi kültürlü  bir dede.
Stars Hollow ise benim 'dreamland'm. Her karakter kendine has.





Bugün son bölümü izledim, göz yaşları içinde. Benim için asla herhangi bir dizi değildi. Bir kere dünyanın neresine gidersem gideyim bana burayı Nagoya'yı hatırlatacak. Buradaki tek başıma günlerimi. Diziyi izleyip en güzel yerlerini eşim gelir gelmez ona izlettirdiğim günleri. Her şeyin bitişinin verdiği hüzün. İyi de olsa kötü de olsa biten şeyler mutlaka hüzün veriyor. Çok garip. Çünkü bir şey hepten kötü olmuyor. En kötü gözüken şeylerde bile iyi taraflar oluyor. Tabi kötücül manzaraya çok takılı kaldığımız için asla bunun farkına varmıyoruz ta ki bitti gidiyoruz denilen ana kadar. Sanırım dizinin bitişi bana buradaki günlerin de sonu olduğunu hatırlattı ve hüzünlendim. Hayat okullardaki çağları bölen posterler gibi. Yaşadıktan sonra ayrılıyor dönemlere. İlköğretim, lise heyecanla beklenen üniversite ardından yüksek lisans hadi ne zaman iş.Al sana iş peki ne zaman evleneceğim al bir buçuk sene oldu peki bundan sonra nerede yaşayacağız çocuk ne zaman hep böyle evde mi oturacağım. Sorulara cevaplara ararken geçen zamana da hayat diyoruz işte.
Sevgiyle...

8 yorum:

  1. ayyy bu dizinin birkac bolumunu hatirlayamaacagim kadar uzun zaman once izlemisligim var ve o zaman da sarmisti beni.
    simdi house m.d'yi bitiriyoruz biz de Kagan'la. sence bunu Kagan'la birlikte izleyebilir miyiz? yani erkekleri sıkar mı acaba. opuyorum. hersey guzel olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Garbis sevdi ama bilemiyorum kendi gelenekleri olan küçük sıcak bir mahallede ana-kız eksenli bir dizi. Öyle büyük bir prodüksiyon değil yani. Ben kendimden çok şey bulduğum için çok seviyorum. Sen seversin belki ama Kağan için emin değilim:) Evet iyi olacak Şuleciğim:)

      Sil
  2. Canım bilsem ben de izlerdim diyeceğim bir diziymiş. Ama bitmiş:( Zaten evde olup da izleyebilir miydim o da tartışmalı ya:)
    Son paragrafta döktüğün iç düşüncelere katılmamak zor...Son cümleni çok sevdim haberin olsun:) öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski bir dizi zaten Natalim ama netten indirmek gerekiyor meşakatli iş. İlerleyen zamanlarda Rory'nin okuduğu kitaplarla ilgili bir post hazırlamayı düşünüyorum sen ona eşlik edersin belki:) Öptüm

      Sil
  3. hiç duymamıştım şimdiye kadar bu diziyi ki çok dizi izleyen biriyimdir. çok merak ettim şu an Friends izliyorum ama biter bitmez başlayacağım. :) indirerek izlediniz sanırım değil mi? online izlemek için pek kaynak yok gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Friends'i de çok severim onları da özledikçe açıp açıp izliyorum. Ama Gilmore Girls benim için çok ayrı tabi. Diziyi indirerek izledim ama o bile çok zor oldu. Umarım siz kolay bulursunuz. Sevgiler.

      Sil
  4. Ben de 2 sene onceydi sanirim izlemistim.o kadar cok sevmistim ki cidden aglamistim bittigine.ailem gibi olmuslardi..sizi cok iyi anliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya, sevindim o zaman aynı duyguları paylaştığımıza:) Sevgiler:)

      Sil