Genelde aldığım kitaplara adımı,aldığım yeri ve tarihi yazarım ama nedense Yekta Kopan'ın "Bir de baktım yoksun" adlı öykü kitabına bu notları düşmemişim.Ama kitabın ilk öyküsü olan Sarmaşık'ı nerede okuduğumu çok net hatırlıyorum.Anneannem Galata'da göz ameliyatı olacaktı.Ben de bir önceki gece Nilüfer'in Erenköy'deki evinde kalmıştım.Sabah erkenden çiftkatlı otobüse binip Taksim'e doğru yol almıştım,otobüsteki neredeyse herkes işe gidiyordu,her gün aynı koltuklarda aynı saatlerde uyuyor olmalarından belliydi.İşte herkes uyurken ben de o güzel hikayeyi okumuştum.
İkinci hikayeyi ise neredeyse bir sene sonra geçenlerde okudum Portobello 22'yi.Ve bugün dünya öykü gününde "Kırmızı" adlı öyküsünü okudum.Seviyorum Yekta Kopan'ın tarzını.Onun ayrıntıları betimleyişini...
Bana yeni kapılar açan kimseleri seviyorum.Edward Hopper'dan bahsediyordu bu öyküde.Ve ben Kompartıman adlı tabloya bayıldım.14 Şubat Dünya Öykü gününde bu güzel öyküyü okumak bana çok iyi geldi.Ve kütüphanemde ne kadar az öykü kitabım olduğunu görünce üzüldüm.
Tabi 14 Şubat ın başka güzel anlamları da var ta Japonya'larda olmasına rağmen güllerimi ihmal etmeyen güzel insan canım sevgilim var mesela:)Gerçekten sevip sevilmek bu dünyada herkesin doyasıya yaşamasını istediğim bir duygu...Sevgilerimle...
Yekta Kopan'ın öykülerinin oldukça beğenildiğini biliyorum, ben de onun bir kiatbını okumak istiyorum, bakalım:) Bu arada benim de kütüphanemde oldukça az öykü kitabı var..:)
YanıtlaSil"Bir de baktım yoksun" , şahane bir kitaptır, güzel okumalar :))
YanıtlaSilBen de bir tane Yekta Kopan kitabı okudum ama Bir de baktım yoksun'u mutlaka okuyacağım...
YanıtlaSilBu resmi ve ressamı da çok severim:)
Sevgili Eren asıl edebiyatçılar öyküyü ön planda tutuyorlar aslında ama ben roman okumayı daha çok seviyorum.
YanıtlaSilSevgili öğretmenim öykülerin güzelliğinden eminim ya o yüzden en keyifli anlara yayıyorum her bir öyküyü.
Sevgili Natali kıskanıyorum resim bilgini de yeteneğini de:)