06 Eylül 2015

Eylül Listesi


Selam

Ülke yine karışık her şey yine çok moral bozucu. İnsana yapılanlar yanında yaptığımız diğer tüm şeyler anlamını yitirse de sıramız gelene kadar günleri doldurmak bizimkisi.

Üç haftalık Türkiye tatilinden döndük. Almayı planladığım kitapların biraz dışına çıktım, canımın çektiklerini aldım. Ama Gilmore'un  listesine de bir şeyler ekledim. Uzun zamandır iki üç kitabı birden okuyorum. Hiç de iyi bir şey değil ama eritene kadar durum bu. Yarım yarım kalmasındansa yavaş yavaş bitirmek daha doğru gibi. Neler var elimde

*Harry Potter ve Ateş Kadehi
*Hayvan Yemek- Jonathan Safran Foer
*Zemberek Kuşunun Güncesi- Murakami
*Anneanne, ben aslında Diyarbakır'da değildim- Tuğçe Tatari

Tüm bunların bitmesine ek olarak Plath'in Sırça Fanus'unu ekliyorum eylül okumasına, eşlik eden olacak olursa haberim olsun:)

Bir de filmlerden bahsetmek isterim. İki tane şahane film izledim. İlki, 3 Idiots filminin de yönetmeni olan Rajkumar Hirani'nin PK  isimli filmi. İnanış biçimlerini eğlenceli bir yoldan sorgulayan bir film. Başrolde yine Aamir Khan var.

İkinci film ise Wild Tales, altı tane kısa filmden oluşuyor. Hepsinin ortak noktası intikam. Soluksuz izledim, ba-yıl-dım! Hele en son hikaye. Kadınların deli damarına işaret ediyor:) Çok ama çok beğendim. Vaktiniz varsa kendinize bir iyilik yapın ve izleyin. Sonra bana da yazın en sevdiğiniz hikayenin hangisi olduğunu.

Nagoya çok yağışlı, sonbahar geldi. Allah'tan hayırlısını isteyeyim ama buradaki son mevsimler gibi. Mutluyum:) Sevgiler...