04 Ekim 2013

Bortone ve Polanski

Oncelikle gecen gun sevgili ladycellbiology nin tavsiyesi uzerine izledigim filmi herkese tavsiye ederim.Spoiler sayilmaz heralde cunku filmin konusunda bile yaziyor.Goren gozlerinin kendisinin neden oldugu bir kaza sonucu artik goremez hale gelmesi ve hayatinin tumden degismesini konu aliyor film.Aslinda acikli olur diye tereddutle yaklasmistim filme ama.Ama hic de bekledigim gibi olmadi.Aksine cok coskulu bir filmdi.Cok kez gulumsedim.Umut dolu bir film.Bir de okulda geciyor bayilirim okullu filmlere.Dedigim gibi mutlaka sevilecek bir film,izlenmeli.Ismini cismini suraya yaziyorum hemen:

Rosso come il cielo (Red like the sky)
Yonetmen:Cristiano Bortone

Bu arada film gercek hikayeye dayaniyor ve bol odullu...




ikinci olaraksa eskiden cnbc e de izledigim Gilmore Girls dizisine yeniden basladim.Icinde bol kitap,muzik ve film geciyor.Tabi elde defter izliyorum.Bolum bitince hemen playlist olusturuyordum.Cok sukur biri bunu daha once yapmis ben sadece playlistime ekliyorum.Neyse ilk bolumde de Rosemary's Baby filmi geciyordu Polanski'nin filmi.Bugun de oturdum onu izledim.Film baslayinca ilk on dakikasi tanidik geldi.Galiba daha once baslayip yarim birakmistim Nilufer de vardi cunku.Film cok eski cogu kisi izlemistir.Kult filmlerden.Psikolojik gerilim ve satanizmle ilgili.Filmden sonra Polanski'nin  karisinin olmesi ve daha bir cok tuhaf olay var.Filmin basinda ve sonunda calan muzik daha dogrusu ninnimsi cok meshurmus megersem suraya onu da ekliyorum.Ve gidiyorum,sevgiler...


8 yorum:

  1. İlk filmi hemen bugün izleyeceğim hatta birazdan başlarım...

    YanıtlaSil
  2. Beğeneceğinizi umuyorum Lale Abla...

    YanıtlaSil
  3. çok beğendim hatta...Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Ben de izleyeceğim ilk filmi. Bugün datça yağmur, fırtına, şimşek, gökgürültüsü... Tam evde otur kitap oku film izle günü yani. Ve ben de evdeyim işin güzel yanı:) izleyeceğim mutlaka;)

    YanıtlaSil
  5. sen izlersin begenirsen oyle iki cumle edersin ki ya ben de bu filmi izlemedim mi olurum:)) @zero

    YanıtlaSil
  6. Kocaman bir kahkaha attım:))))

    YanıtlaSil
  7. aldım notumu filme bakayım...

    YanıtlaSil