27 Ocak 2012

Rodya ve Sonya



Raskolnikov ben de senin gibi kabuğuna çekilmiş vaziyetteydim seni okumaya başladığımda senin gibi uzun süredir değil belki ama bir süredir diyelim.Bir sürü şey geçti başından,hayatına insanlar girdi hepsi izler bıraktı hepsi düşündürttü seni.Kimileri üzdü kimileri öfkelendirdi.Sen de pek çoğunu üzüp öfkelendirdin.Tabi herkes gibi sen de seni en çok sevenleri üzdün.Bir de buna üzüldün sevdiklerini üzdüğünü bilip kendine engel olamayıp bir de bunun dayanılmaz pişmanlığını yaşayanlar gibi.Hayatla alıp veremediğin vardı çoğumuz gibi "Yalnızca ölümden korktuğu için yaşayabilir mi bir insan?" diye sordun ve evet sudan korktuğun için (!) atlamadın senden sonra görmeyi çok merak ettiğim Neva Nehrine...İyi ki de atlamadın Soneçka'mızı bırakmadın ve onun inançlarını kendi inançların yaptın...Oralarda bir yerlerde mutlu olduğunuzu bilmek de bana yetiyor artık Sevgili Rodya ve Sonya...

4 yorum:

  1. Suç ve Ceza ender iki kez okuduğum kitaplardandır, çok severim...Raskolnikov dilimden düşmez, en sevdiğim karakterlerdendir.

    YanıtlaSil
  2. Herhalde yeni okumuş olmamın etkisiyle Raskolnikov'a karakter bile diyemiyorum benim için etten kemikten birisi.Gerçekten çok etkilendim 1866 yılında yazılmış ama toplumsal düzenle ilgili yazdıkları hala gerçekliğini ve geçerliliğini koruyor ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  3. Klasikleri çok erken yaşlarda okuduğum ve üstünden sanki yüzyıllar geçmiş gibi olduğu için. Çokça hatırlamıyorum...Okunacak çok şey olduğu içinde geri dönmek de istemiyorum...Bulucam bir yolunu:=))

    YanıtlaSil
  4. Kitapların altını çizme huyunuz var mı bilmiyorum ama ben unuttuklarımı kitabı şöyle bir karıştırıp çizdiğim yerlerden hatırlıyorum:)

    YanıtlaSil